Coses a fer a casa

Consulta els consells a seguir i les propostes culturals, infantils i esportives que us ofereixen els serveis i equipaments municipals .
Propostes educatives
Activitats cicle inicial primaria

Propostes la Biblioteca Joan Margarit
Està treballant aquests dies per fer arribar a la ciutadania propostes relacionades amb el món de la lectura i la cultura en general. La xarxa de biblioteques ofereix un servei de préstec digital de llibres, audiollibres, pel·lícules, música, etc. La Biblioteca promou iniciatives digitals, amb l’activitat #robaunpoema, per crear poemes amb els lloms dels llibres que tenim a casa, o la llista de Spotify #EmQuedoACasa, on comparteixen música per ajudar-nos a passar el confinament. La Xarxa de Biblioteques Municipals també està treballant amb el grup de Feminisme i LGTBI de la XBM per avançar en la definició d’un nou centre d’interès sobre aquesta temàtica per a totes les biblioteques. Podeu consultar les propostes actualitzades que us ofereix la Biblioteca Joan Margarit a l’apartat d’agenda del web https://bibliotecavirtual.diba.cat/sant-just-desvern-biblioteca-joan-margarit. També podeu seguir els perfils de Facebook, Instagram i Twitter.


Propostes del Centre Cívic Joan Maragall i Can Ginestar 
Formació i recursos. Recomanacions des del Centre Cívic Joan Maragall i Can Ginestar per fer més lleugers aquests moments. No dubteu en fer-nos arribar les vostres opinions i propostes, ens faria molta il·lusió saber què en penseu! Esperem que estigueu bé i veure’ns aviat! Butlletí informatiu d’activitats num. 4.


Propostes del Centre Social El Mil·lenari
El Centre Social El Mil·lenari també ofereix diferents propostes de coses a fer a casa adreçades a la gent gran a través de la seva pàgina de facebook, https://www.facebook.com/CentreSocialElMillenari/

Exercicis físics per a la Gent Gran
Cuida’t la salut a través del moviment
Activitats físiques específicament adreçades a la gent gran, amb l’objectiu de facilitar un confinament actiu i saludable, ofertes per la Diputació de Barcelona.
https://www.diba.cat/web/esports/cuida-la-salut-a-traves-del-moviment

CNL

Proposta del Servei Local de Català
El Servei Local de Català de Sant Just Desvern ajorna l’inici del 3r trimestre dels cursos de
català fins a nou avís. Mentre, però, podeu practicar DICTATS en línia i fer exercicis.
Treballa l’ortografia amb aquesta col·lecció de dictats en línia autocorrectius dels nivells elemental, intermedi, suficiència i superior. Només has de parar l’orella i començar a escriure!
https://santjust.net/media/uploads/coronavirus/dictats_enlinia.pdf

Casal de Joves
Mentre duri la situació del COVID-19, el Casal de Joves ofereix serveis i propostes online, alhora que s’adapta a les necessitats del jovent durant el confinament. Consulta tota la informació actualitzada a http://casaldejoves.com/casal-virtual/Ateneu de Sant Just
L’Ateneu de Sant Just centralitza, a través del seu lloc web, una sèrie d’enllaços a concerts, museus i altres entreteniments vinculats a la cultura.


Associació Infantil i Juvenil Patim Patam
Des del 6 i fins al 10 d’abril, l’associació Patim Patam fa un casal infantil virtual a través del seu canal de YouTube. Cada dia proposen una activitat diferent relacionada amb les manualitats, la dansa i la música, la cuina, etc. També podeu seguir les propostes de Patim Patam a través dels seus canals de FacebookTwitter i Instagram.

marrecsEscola Bressol Municipal Marrecs
L’Escola Bressol Municipal Marrecs us ofereix diferents propostes per fer amb infants.
Baixa’t el PDF


Desvern Comerç
Desvern Comerç, amb el suport d’AFAs d’escoles del municipi, fa una crida a la infància de Sant Just a omplir els aparadors amb dibuixos de l’arc de Sant Martí i el lema #totaniràbé. Cal fer la foto del dibuix i publicar-la a Instagram @desverncomerciempresa, amb el nom, cognoms i edat. També es pot enviar el dibuix a info@desverncomerciempresa.com. Hi haurà un obsequi.

AEiG Martin Luther King i Esplai Ara Mateix
El Cau i l’Esplai estan proposant activitats de dinamització durant el confinament entre els seus infants i joves. Proposar reptes és una de les iniciatives que té bona acollida a les xarxes de les entitats juvenils de Sant Just.
Podeu seguir l’AEiG Martin Luther King a través de Facebook i Instagram.
Podeu seguir l’Esplai Ara Mateix a través de Facebook i Instagram.

Associació Fotogràfica Sant Just
L’Associació Fotogràfica Sant Just ha posat en marxa una exposició virtual especial COVID-19. A través d’Instagram, cal publicar fotografies de l’exterior de les nostres cases fetes des de les finestres, balcons o terrasses de casa amb l’etiqueta #FotosDesdeLaFinestra. Per cadascuna de les fotografies que hi participin, l’Agrupació Fotogràfica Sant Just donarà un euro a algun dels projectes d’investigació que s’estan duent a terme per combatre el COVID-19 (amb un màxim de 1.000€).

Arxiu Històric municipal


Arxiu Històric Municipal
L’Arxiu Municipal demana col·laboració a la ciutadania per documentar el fons fotogràfic de Sant Just i el confinament per la COVID-19. Per a més informació, premeu aquí.
Guia de recursos per fer a casa Fudació Caviga
Guia de supervivència durant el confinament. Serie d’orientacions per a fer més amena la gestió de la quarantena. https://santjust.net/media/uploads/coronavirus/

AUGGE


Aula d’Extensió Universitària per a la Gent Gran del Baix Llobregat
L’Aula d’Extensió Universitària del Baix Llobregat (AUGGE) es una associació de gent gran que ofereix una formació cultural continuada, de qualitat i propera, sobre tots els aspectes de l’actualitat. Podeu consultar les diferents propostes d’activitats no presencials a la seva web: http://augge.esplugues.ppe.entitats.diba.cat/
Proposta esportiva des de casa amb el CEM La Bonaigua
Classes gratuïtes del CEM La Bonaigua, d’entrenament dirigit per a tothom
(persones sòcies i no sòcies).Sant Just Pàdel Club
El Sant Just Pàdel Club ofereix classes dirigides de fitness i massatges a través del seu canal d’Instagram.Carrau Blau
El Carrau Blau des que ha començat el confinament estan enviant una activitat setmanal per fer a casa al seu alumnat. N’hi ha tres de penjades al web carraublau.cat

Club Esportiu Barna
El Club Esportiu Barna ha obert un canal de Youtube amb molts vídeos d’activitats pròpies de l’esport i de formació integral. També fan directes al canal d’instagram: per exemple, aquest dijous faran un amb Alba Sàrrias, gimnasta del club i ex membre de la Selecció Catalana de Gimnàstica Rítmica durant 10 anys i de la Selecció Espanyola.
Instagram: @club_esportiu_barnaritmica

Gaudim CreanArt
Gaudim Creanart ens hem assabentat de que aquest mes d’abril, el Cercle Artístic  Sant Lluc ofereix sessions obertes a tots els públics de models en viu a través del canal de YouTube de SantLluc.
Les Arts Plàstiques Creantart ens hem sumat a les sessions d’apunts que ens ofereixen de model en viu online durant aquest mes d’abril. De dilluns a divendres, d’11 a 12 i de 17 a 18 h, al canal de YouTube del Centre Artístic Sant Lluc.
Els dibuixos realitzats els podeu compartir al perfil de Twitter @gaudimcreanart i al d’Instagram @creantart o bé a través de WhatsApp ò via mail a gaudimcreanart@gmail.com
A banda d’aquesta iniciativa, Gaudim Creanart també us proposa fer dibuixos d’aquests dies confinats a casa: bé de l’interior de les vivendes o del que es veu des de les finestres, terrasses etc i difondre-les pels perfils

Proposta esportiva des de casa amb /SalutGeneralitat
Sèrie de 3 sessions d’exercicis diferents, estructurades en un bloc de mobilitat, un bloc de treball centrat en els estabilitzadors de tòrax-tronc (core), un bloc de força i un bloc d’equilibris. El programa proposa la divulgació de tres sessions d’entrenament que segueixen els mateixos principis metodològics, tot i destacant que el disseny de les sessions permet que la persona usuària pugui dosificar-les a voluntat durant la setmana, sense que entre elles pugui donar-se situacions d’incompatibilitat sobre els efectes adaptatius pretesos. Els vídeos han estat elaborats amb la col·laboració de la Diputació de Lleida i l’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya (INEFC).

Tens 15 minuts per a tu? (1)

Tens 15 minuts per a tu? (2)

Tens 15 minuts per a tu? (3)